Alle voordelen van Enphase micro-omvormers op een rij!

Zoals je ondertussen al weet hoort er bij een zonnepanelen installatie ook een gepaste omvormer, of zelfs meerdere omvormers in een kleiner formaat. Bij Belgian Solar zijn we fan van micro-omvormers, en meer bepaald die van Enphase Energy! Waarom? Dat ontdek je hier!

De beste op de markt!

De beste micro-omvormers op de markt? Dat moeten die van Enphase Energy wel zijn! Het is een alles-in-één-zonnesysteem dat vele voordelen biedt en zorgt voor een optimaal rendement. 

Bij Belgian Solar geloven we in de kwaliteit van Enphase. We zijn dan ook de grootste Enphase installateur in België én Premium Installer van de micro-omvormers. Hierdoor kunnen we maar liefst 25 jaar all-in garantie bieden aan onze klanten.

Wat zijn micro-omvormers?

Even een stapje terug voor wie niet weet wat micro-omvormers precies zijn. In principe zijn het kleine miniatuur versies van de standaard omvormers. Ze worden onder elk zonnepaneel geïnstalleerd om het optimale rendement uit je installatie te halen. Hoe? Doordat ze onder elk paneel geïnstalleerd worden heeft schaduw, vuil of een defect géén gevolgen voor het rendement van je gehele installatie, maar enkel voor dat specifieke paneel. 

De voordelen van een Enphase micro-omvormer

We kunnen je vertellen dat micro-omvormers alleen maar voordelen hebben, zeker die van Enphase. Hoogstaande kwaliteit, met enorm veel voordeel!

Hoger rendement en betere opbrengst

Als je zonnepanelen installatie in string is geplaatst, is je opbrengst zo groot als het slechts renderende zonnepaneel. Als er één van de zonnepanelen in de schaduw ligt, wordt het maximale rendement van héél je installatie hierdoor beïnvloedt. 

Enphase micro-omvormers

Als je zonnepanelen installatie met Enphase micro-omvormers is geplaatst, werkt ieder zonnepaneel afzonderlijk. Als er één van de zonnepanelen in de schaduw ligt, heeft dit dus géén effect op het maximale rendement van je installatie.

Geen effect van een defect

Het is nooit goed om een defecte micro-omvormer te hebben, maar als dit wél het geval zou zijn heeft dit geen effect op de werking van de overige panelen en omvormers. De andere blijven gewoon werken wanneer er één uitvalt. 

Dit is bij een klassieke string-omvormer niet het geval. Dan valt de hele installatie uit als de omvormer defect is, en moet deze vervangen worden.

Lagere vervangingskost

Zoals we net al vertelden moet een defecte omvormer zo snel mogelijk vervangen worden, om het rendement van je installatie te garanderen. Het vervangen of herstellen van een kapotte string-omvormer kan héél erg duur zijn. Bij een installatie met micro-omvormers moet enkel de defecte omvormer vervangen worden, waardoor dit dus veel goedkoper is.

Langere levensduur

Een micro-omvormer wordt per paneel geïnstalleerd, en worden daardoor minder zwaar belast en dus ook minder snel warm. Hierdoor is hun levensduur aanzienlijk hoger. Daarnaast krijg je bij Belgian Solar 25 jaar all-in garantie op de Enphase micro-omvormers.

Betere garantie

Een klassieke omvormer heeft maximaal 10 jaar productgarantie. Dit is niet heel lang, tegenover de 25 jaar productgarantie van micro-omvormers. Belgian Solar is Premium Enphase Installer en biedt zelfs all-in garantie!

Makkelijk te schalen

Een klassieke omvormer wordt geplaatst naargelang het totale vermogen van je installatie. Terwijl een micro-omvormer wordt geplaatst naargelang het vermogen van één zonnepaneel. Hierdoor kan je heel eenvoudig je installatie uitbreiden, of verkleinen, en dit is bij string-omvormers niet het geval.

Veiligheid

We hadden het al over de belasting van omvormers en micro-omvormers. Doordat de micro-omvormers minder belast worden, worden ze ook minder warm, wat de kans op brandgevaar verlaagd. Brandgevaar kan ontstaan bij een slecht geplaatste omvormer met foute bekabeling en weinig tot geen ventilatie.

“Enphase is deftig materiaal. Is ook zeer gebruiksvriendelijk, geen hoge voltages DC op het dak, gratis online logging, geen single point of failure, … Ik ben er zeer tevreden over en zou er opnieuw voor kiezen mocht ik de keuze terug hebben.”

Te combineren met een AC batterij

Het goede nieuws, dat je de Enphase micro-omvormers ook kan combineren met de Enphase AC batterij! 

Met een AC batterij creëer je eenvoudig een energie-opslag voor je geproduceerde zonne-energie. De batterij heeft een capaciteit van 1,2 kWh en een retour efficiëntie cel van 96%! Zo geniet jij ook ‘s nachts nog van je zonnepanelen.

Geef jouw zonnepanelen een upgrade met een thuisbatterij en bespaar op je energiefacturen!

Kies in 2021 voor zonnepanelen en een slimme batterij!

Hoe werkt een Enphase micro-omvormer?

Heel simpel! De zon die aan de hemel straalt, schijnt op je zonnepanelen waaronder Enphase micro-omvormers verschuilen. Deze micro-omvormers zetten de zonnestralen om en geven alle gegevens door aan het Enphase Envoy-S systeem. Die geeft op zijn beurt teveel geproduceerde zonne-energie door aan de batterij en de nodige gegevens aan de Enphase enlighten Software, waar je alles kunt monitoren. 

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

 

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

 

Meer weten over zonnepanelen? Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

 

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.