Belgian Solar en Enphase Energy omvormers

Wat er onder je zonnepanelen ligt doet er dus echt wel toe, zeker als het micro-omvormers zijn. De beste micro-omvormers op de markt? Dat moeten die van Enphase Energy wel zijn! Hét alles-in-één-zonnesysteem dat je vele voordelen biedt en zorgt voor een optimaal rendement. 

Belgian Solar is niet alleen de grootste Enphase installateur in België met reeds meer dan 1000 geplaatste Enphase installaties, maar ook Premium Installer van Enphase Energy omvormers, omdat we geloven dat het de meest kwaliteitsvolle en betrouwbare micro-omvormers op de markt zijn. Als Premium Installer kunnen we je maar liefst 25 jaar all-in garantie bieden op je micro-omvormers. 

Wat zijn micro-omvormers?

Micro-omvormers zijn een miniatuur versie van de standaard omvormers. Ze worden onder elk zonnepaneel geïnstalleerd om het optimale rendement uit je installatie te halen. 

Zonnepanelen installaties die worden geïnstalleerd met een gewone omvormer worden allemaal aangesloten aan één omvormer. Als er één van de panelen op je dak last heeft van schaduw, vuil of een defect heeft dit gevolgen voor het rendement van je gehele installatie. Omdat micro-omvormers per paneel worden geïnstalleerd heeft schaduw, vuil of een defect enkel gevolgen voor dat ene paneel, en niet voor je gehele installatie waardoor je rendement dus veel hoger zal liggen!

Geef jouw zonnepanelen een upgrade met een thuisbatterij en bespaar op je energiefacturen!

Kies in 2021 voor zonnepanelen en een slimme batterij!

Hoe werkt een Enphase Energy systeem?

De zonnepanelen op je dak verzamelen de zonnestralen en zetten deze om in gelijkstroom. Onder elke paneel zit een Enphase micro-omvormer die de gelijkstroom omzet naar wisselstroom, die je kan gebruiken voor je huishoudtoestellen.

De Envoy, het brein van het systeem, verzamelt alle informatie van de micro-omvormers die de Enlighten software nodig heeft én zorgt ervoor dat installateurs op afstand problemen kunnen oplossen en updates kunnen uitvoeren. 

De Enlighten software, MyEnlighten, geeft je via de Envoy een handig overzicht van het energieverbruik van uw huis. 

Enphase Energy systeem

Waarom zou ik kiezen voor Enphase energy?

Het is een systeem dat je leven makkelijker maakt én je geld bespaart, maar één waarover je niet hoeft na te denken. De Enphase Energy oplossing combineert zonne-energie, opslag, en software die de gehele productie en consumptie bijhoudt. Het is dus een alles-in-één zonne-energiesysteem!

Enphase omvormers zijn simpelweg de slimmere keuze in zonne-energie, en bieden heel wat voordelen voor jou en je gezin.

Hogere productie

Ze hebben bewezen dat ze meer energie produceren dan andere technologieën op de markt. Hoe? Door de geïntegreerde Burst technologie. Hierdoor gaan de omvormers meer energie produceren ‘s morgens, ‘s avonds en op periode wanneer er minder licht is. 

Betrouwbaar

De micro-omvormers zijn extreem betrouwbaar en worden constant gecontroleerd met de strengste producttesten in de industrie. Daarnaast is het installeren van de Enphase omvormers helemaal niet moeilijker voor de installateurs. 

Veiliger

Een installatie met micro-omvormers is ook een stuk veiliger dan met andere omvormer technologieën, omdat je in dit geval geen gelijkstroom op je dak hebt!

Rendementsverhogend

Als je nu denkt “Ik heb helemaal geen schaduw op mijn dak.”, kunnen we je vertellen dat elke installatie op een bepaald moment van de dag wel schaduw heeft. Een Enphase micro-omvormer zorgt ervoor dat je rendement hier niet door verandert, omdat elk paneel is uitgerust met zijn eigen omvormer, en een beetje schaduw op één paneel dus geen effect heeft op heel de installatie. Daarnaast kunnen ook vuil, bladeren, krassen en sneeuw effect hebben op het rendement van je panelen.

Flexibel

Het Enphase systeem is zeer flexibel, en kan zonder problemen aangepast worden aan je budget en energieverbruik. Het is ook geen enkel probleem om het systeem uit te breiden als je verbruik verhoogd. 

Kies voor Enphase Energy met Belgian Solar.

Belgian Solar is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen installaties met Enphase Energy micro-omvormers. We geven je graag enkele voorbeelden van realisaties.

Overtuigd? Vraag nu je gratis offerte of een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Lees ook: Alles wat je moet weten over zonnepanelen omvormers. 

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

 

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.