Canadian Solar zonnepanelen: de voor- en nadelen uitgelicht.

De dag van vandaag leven we in een wereld waar groene energie prioriteit is, en zonne-energie is de toekomst. Dit maakt dat er enorm veel verschillende merken, types en soorten zonnepanelen zijn, waardoor je vaak niet weet welke panelen je moet kiezen. Belgian Solar werkt uitsluitend met topmerken op de markt, waaronder Canadian Solar.

Canadian Solar Logo
Canadian Solar panelen

Canadian Solar: het merk

In 2001 werd Canadian Solar opgericht in Canada, en ondertussen is het bedrijf gevestigd in meer dan 24 land over 6 continenten met meer dan 9000 werknemers in dienst.

De panelen worden geproduceerd in de fabrieken in zowel Canada als China, wat het merk niet 100% Canadees meer maakt, maar waardoor het gehele productieproces wél in eigen handen is. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de zonnepanelen.

Zonnepanelen van Canadian Solar worden verkocht in meer dan 50 landen en zijn geliefd door Belgische installateurs voor commercieel gebruik. De balans tussen een goede prijs, design en kwaliteit maakt de panelen zo populair. 

Bij Canadian Solar streven ze naar het produceren van kwaliteitsvolle zonnepanelen door elk paneel grondig te testen op zo’n 359 controlepunten. Alleen hiervoor zijn er meer dan 400 werknemers in dienst.

Met Canadian Solar zonnepanelen haalt u het beste van het beste in huis voor ruim 25 jaar.

Canadian Solar productie

Soorten Canadian Solar panelen

Canadian Solar produceert monokristallijn en polykristallijne zonnepanelen met een lager rendement dan de andere topmerken in het Tier 1 gamma. Door het lagere rendement van 17%, heb je meer oppervlakte nodig voor het plaatsen van een installatie. Maar als je voldoende oppervlakte ter beschikking hebt, is een installatie met deze panelen zeer kosteneffectief!

“Canadian Solar is op vlak van prijs/kwaliteit één van de meest interessante merken op de markt.”

 Zoals vele merken heeft ook Canadian Solar verschillende series zonnepanelen. De panelen uit de Dymond, SuperPower en MaxPower reeks staan erom gekend minimaal rendementsverlies te lijden. 

Elke serie panelen heeft zijn eigen sterke punten. Zo zijn de panelen uit de Dymond serie de meest resistente zonnepanelen én zijn deze bestand tegen de zwaarste hagel, stormen en hoge UV-straling.

De panelen uit de SuperPower serie hebben een vermogen van 290 Watt tot 300 Watt per paneel en zijn ontwikkeld om uitstekend te presteren bij slechtere weersomstandigheden zoals bewolking en lage UV-straling.

De MaxPower serie is uitgerust met 72 zonnecellen, waardoor ze een hoger rendement halen. Met een vermogen van 310 Watt tot 340 Watt zijn dit top zonnepanelen.

Canadian Solar heeft daarnaast ook een All-Black serie ontwikkeld, waarbij vooral het esthetische van de panelen belangrijk was. Het vermogen van deze panelen zit tussen de 265 Watt en 295 Watt. De All-Black zonnepanelen behalen ook in minder zonnige gebieden het maximaal rendement.

De voor- en nadelen van Canadian Solar zonnepanelen.

Canadian Solar staat op plaats 7 in de top 10 beste zonnepanelen merken op de markt en heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsscore, maar wat maakt hun zonnepanelen dan zoveel beter dan de andere? 

Om dit uit te zoeken, hebben we even de voor- en nadelen van Canadian Solar zonnepanelen naast elkaar gezet en het merk aan de hand van kwaliteit en garantie, prestaties, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteit vergeleken met andere Tier 1 merken.

VOORDELEN NADELEN
Productie in eigen handen
Relatief laag rendement (17%)
Sterke prijs-kwaliteit verhouding
Slechts 10 jaar productgarantie
Kwaliteitscontrole op 359 punten
Meer beschikbare oppervlakte nodig
Ruim aanbod
Minimaal rendementsverlies
Getest in extreme omstandigheden
Goedkoper dan meeste Tier 1 panelen
25 jaar opbrengstgarantie
Verzekerde garantie

Zonne-energie is de toekomst en je kan eenvoudig je steentje bijdragen door het plaatsen van zonnepanelen, bijvoorbeeld van Canadian Solar. De panelen zijn getest en goedgekeurd om in de zwaarste weersomstandigheden te werken en hebben een uitzonderlijk laag rendementsverlies. Het is één van de weinige bedrijven die 25 jaar verzekerde opbrengst garantie aanbiedt voor alle zonnepanelen.

Dankzij de hoge productiecapaciteit ligt de kostprijs van Canadian Solar panelen een stuk lager dan van andere Tier 1 merken, maar mét verzekerde kwaliteit. Het merk wil het verschil maken tussen alle andere grote merken en zonnepanelen produceren die betaalbaar en kwalitatief zijn. Door hun aanbod met verschillende types panelen kunnen ze voldoen aan de wensen van vele vragers en een installatie op maat garanderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent zonnepanelen? Ontdek dan ons overzicht met de 25 meest gestelde vragen omtrent zonnepanelen.

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.