Dit zijn de beste zonnepanelen van 2022

Er bestaan talloze merken van zonnepanelen en wel duizenden verschillende soorten zonnepanelen. Het is dus niet echt vanzelfsprekend om zomaar een goed merk te kiezen. Gelukkig kan je aan de hand van enkele criteria weten of een zonnepaneel goed is of niet. 

Zonnepanelen Belgian Solar

Hoe kan je zonnepanelen merken vergelijken?

Als je op zoek bent naar zonnepanelen is het belangrijk om de datasheets van de panelen te bekijken. Hierin staat alles over het zonnepaneel, zoals de garantie, het rendement, de testresultaten, de elektrische gegevens, het gewicht, de certificaten enzovoort. 

De belangrijkste criteria om naar te kijken zijn:

 • Garantie
 • Rendement
 • Temperatuur coëfficiënt, of Pmax
 • Tolerantie, of Power Tolerance

Types zonnepanelen

De beste zonnepanelen zijn per situatie verschillend. Panelen kunnen onderling verschillen op rendement en prijs, elk type heeft zijn voor- en nadelen, enzovoort. Op dit moment zijn er 3 soorten zonnepanelen op de markt:

 • monokristallijn zonnepanelen
 • polykristallijn zonnepanelen
 • amorf zonnepanelen

Welk type zonnepanelen passen het beste bij je situatie?

Maar welk type zonnepanelen passen nu het beste bij jouw situatie? Dit is afhankelijk van de wensen, bijvoorbeeld van kleur, en noden qua rendement en opbrengst. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken.

De beste zonnepanelen bij de juiste installateur

Naast het kiezen van kwalitatieve zonnepanelen is het ook belangrijk om een goede installateur te kiezen. Zo ben je zeker van een correct geïnstalleerde installatie die jou een gegarandeerd rendement zal opleveren en waar je jarenlang van kan genieten. Daarnaast is een goede installateur ook RESCert gecertificeerd en werken ze enkel met ervaren vakmannen. Bij Belgian Solar ben je hier zeker van je stuk.

De beste zonnepanelen merken

Het is bijna onmogelijk om te zeggen hoeveel merken zonnepanelen er momenteel bestaan. Vooral in Azië is het een komen en gaan van nieuwe merken. Al heeft de verhoging van de import tax van Chinese zonnepanelen er wel voor gezorgd dat enkel de gezonde bedrijven met zonnepanelen van zeer goede kwaliteit, zoals bijvoorbeeld Trina Solar, overeind blijven. 

De beste zonnepanelen merken zijn Tier 1 merken. Dit zijn de bekendste en meest betrouwbare zonnepanelen merken.

Top 5 merken van 2022

We hebben de Tier 1 merken vergeleken met elkaar op basis van kwaliteit, garantie, betrouwbaarheid en prijs/kwaliteit. Daaruit kwamen de volgende 5 merken als beste uit de bus:

 1. SolarWatt met een score van 4,6 op 5
 2. Lg Solar met een score van 4,5 op 5
 3. Panasonic met een score van 4,3 op 5
 4. QCells met een score van 4,3 op 5
 5. REC met een score van 4,3 op 5
MerkTotaalKwaliteitGarantieBetrouwbaarheidPrijs/kwaliteit
SolarWatt4,6554,54
LG Solar4,554,553,5
Panasonic4,34,5453,5
QCells4,34445
REC4,344,54,54

Wie dit jaar nog een installatie laat plaatsen zit dus goed met panelen van één van deze merken. Je bent er zeker van dat je kwaliteit krijgt voor je investering. Daarnaast geniet je ook nog eens van een aantrekkelijke premie voor zonnepanelen en thuisbatterijen van de Vlaamse overheid. Daar lees je hier meer over!

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Alles over glas-glas zonnepanelen

Alles over glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen en waarom ze interessant zijn? Glas-glas zonnepanelen, ofwel dubbel-glas zonnepanelen, blijven de laatste jaren aan populariteit toenemen. Ze zijn niet alleen esthetisch mooier, maar kunnen ook een aanzienlijke meeropbrengst met zich meebrengen. We vertellen je alles over glas-glas zonnepanelen. Het verschil met glas-folie Het verschil tussen glas-glas en glas-folie panelen zit hem in […]

Combineer je zonnepanelen met een thuisbatterij!

Combineer je zonnepanelen met een thuisbatterij!

De bundeling van de twee installaties wordt steeds interessanter. Zeker met het capaciteitstarief en de digitale teller. Wij geven je een duidelijk overzicht van de kwestie. Volgens onderzoek van Solar Magazine daalde het aantal zonnepaneleninstallaties bij consumenten met 67% in 2021. Dit heeft te maken met het afschaffen van de terugdraaiende teller in het begin […]

Een onafhankelijke zonnepartner, wat is dat precies?

Een onafhankelijke zonnepartner, wat is dat precies?

Belgian Solar is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen en thuisbatterijen. En dat al meer dan 10 jaar. Bovendien hebben we een top garantie en service. We durven daarom te stellen dat onze zonne-energiesystemen klaar zijn voor de toekomst. Naast onze garantie en service zijn we zeer onafhankelijk, maar wat betekent dat nu precies? Advies […]

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.