Een onafhankelijke zonnepartner, wat is dat precies?

Belgian Solar is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen en thuisbatterijen. En dat al meer dan 10 jaar. Bovendien hebben we een top garantie en service. We durven daarom te stellen dat onze zonne-energiesystemen klaar zijn voor de toekomst. Naast onze garantie en service zijn we zeer onafhankelijk, maar wat betekent dat nu precies?

Advies op maat

Je geld op de bank laten staan, brengt niet veel op. Zonnepanelen daarentegen geven je een toprendement. Bij Belgian Solar kan je rekenen op onafhankelijk advies op maat dat je nodig hebt om slim en veilig te investeren.

‘Op maat?’, ja zeker! We houden altijd rekening met je specifieke wensen, budget en beschikbare ruimte, maar kijken ook naar je toekomstplannen. Ga je binnenkort bijvoorbeeld overstappen op een elektrische wagen? Dan houden we hier rekening mee bij het voorstellen van onze zonne-oplossingen.

Onafhankelijke verkoop

Wij zijn merkonafhankelijk. Hierdoor koop je bij ons enkel de beste oplossingen. Dat maakt ons verschillend van de concurrentie én interessant om mee samen te werken. We kijken steeds naar je specifieke wensen en budget om een oplossing voor te stellen.

Je mag dus rekenen op een installatie die:
– In je budget past.
– Perfect doet wat je nodig hebt.
– Afgestemd is op je verbruik.
– Klaar is voor je toekomstplannen.

Omdat wij een ruim aanbod hebben van zonne-installatie merken, vinden we altijd de perfecte match!

Professionele plaatsing

Een zonnepaneel of thuisbatterij mag dan wel een slimme investering zijn, maar het brengt pas op als de installatie ervan correct gebeurt. Reken daarom op de jarenlange expertise van onze installateurs.

Hoe zijn we dan onafhankelijk in onze installaties? Wel, elke situatie is anders en vraagt een unieke aanpak. Daarom zijn onze installateurs opgeleid om elk type dak van panelen te voorzien. We zijn dus niet afhankelijk van het dak of de grootte van de installatie. Er is geen installatie te groot of een dak te klein voor Belgian Solar.

Rec solar Zonnepanelen

Gespecialiseerd onderhoud

Hoewel zonnepanelen weinig onderhoud vragen, is het belangrijk om je installatie toch regelmatig te controleren. Het vuil en stof dat op de panelen ligt, wordt voor een groot deel weggespoeld door regen en sneeuw, maar soms blijft er nog wat vuiligheid liggen. Dit kan je rendement beïnvloeden en dat willen we natuurlijk vermijden.

De ideale periode om je installatie te onderhouden is in de lente of in de zomer. Een van onze gespecialiseerde onderhoudsmedewerkers komt dan bij jou langs voor een inspectie en het onderhoud van de zonnepanelen. Je kan natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken en je panelen regelmatig zelf schoonmaken. Toch raden we dit af want vaak liggen de zonnepanelen op een moeilijk bereikbare plaats wat het een gevaarlijk werk kan maken.

Erkende keuringsaanvraag

Als je zonnepanelen laat installeren, wordt je elektrische installatie uitgebreid. Dit betekent dat je verplicht een elektrische keuring moet laten uitvoeren. Waarom een verplichte keuring? Wel, om zeker te zijn dat het veilig is om de installatie op te starten en te controleren of die voldoet aan de eisen die staan omschreven in de AREI-regels.

AREI-regels ook wel Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties bevat verschillende eisen die de veiligheid van nieuwe elektrische installaties meebepalen.

Gelukkig hoef jij je daar bij Belgian Solar geen zorgen over te maken want de keuring gebeurt gewoon meteen bij ons. De procedure en de aanvraag zijn al reeds verwerkt in onze offertes. Zo kom je dus ook niet voor onaangename verrassingen te staan.

Verhuis en/of uitbreiding

Ga je binnenkort misschien verhuizen, maar wil je je installatie niet achterlaten? Wij kunnen jou hierbij helpen. Er zijn technisch gezien geen belemmeringen om je huidige zonnepanelen een nieuw adres te geven, maar je moet wel rekening houden met de administratieve voorwaarden. Deze kan je terugvinden op de website van de VREG.

Interessant om te weten is dat het misschien voordeliger kan zijn om je zonnepanelen op je dak achter te laten. Hiervoor kan je ons onafhankelijke advies vrijblijvend vragen

Onze merken

Als onafhankelijke zonne-installateur werken we dus met verschillende merken samen om de meest gepaste installatie voor onze klanten te vinden. Hieronder zie je een overzicht van al onze merken:

Heb je dus interesse in een zonne-installatie of wil je liever eerst ons onafhankelijk advies? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek de installatie die echt bij je past.

Zeg jij ja tegen zonnepanelen en batterijen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen en thuisbatterijen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

De oriëntatie van je zonnepanelen: Noord, Oost, Zuid of West, welke is nu eigenlijk het best?

De oriëntatie van je zonnepanelen: Noord, Oost, Zuid of West, welke is nu eigenlijk het best?

Zonnepanelen zijn een populaire en zelfs noodzakelijke keuze voor huiseigenaren die hun energierekening willen verlagen en hun ecologische voetafdruk willen verminderen. De locatie van de zonnepanelen op het dak is een belangrijke factor die de opbrengst van het systeem kan beïnvloeden. In dit artikel bespreken we de beste oriëntatie van zonnepanelen en de factoren die […]

Het verschil tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen en waarom dat zo belangrijk is

Het verschil tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen en waarom dat zo belangrijk is

Zonne-energie wordt steeds populairder als een schone en hernieuwbare energiebron. Het gebruik van zonnepanelen is de afgelopen jaren enorm gestegen, maar er bestaat nog steeds veel verwarring over de verschillende soorten zonnepanelen die beschikbaar zijn en welke nu eigenlijk het beste zouden zijn. Hier ontdek je de belangrijkste verschillen tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen op […]

De thuisbatterij: alle merken in een handig overzicht

De thuisbatterij: alle merken in een handig overzicht

Zonnepanelen zijn echt niet meer weg te denken op onze daken. Gelukkig maar, want die leveren je een bepaalde mate van onafhankelijkheid, verlagen je energiefactuur en zorgen ervoor dat je altijd energie kunt verbruiken. Als de zon schijnt dan toch.  En wat als de zon je even in de steek laat? Ook daar zijn oplossingen […]

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.