Huawei omvormers: voor- en nadelen uitgelicht

Bij een zonnepanelen installatie hoort een omvormer, maar welke omvormer kies ik nu juist en waar moet ik op letten bij de aankoop van een omvormer? Om te beginnen kies je eentje van hoge kwaliteit, zoals Huawei omvormers.

Huawei: het merk

Huawei is een Chinese multinational die vooral bekend staat om zijn smartphones, maar is ook al een tijdje bezig met de productie van omvormers. 

Met meer dan 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie biedt Huawei toonaangevende en slimme PV-oplossingen. Ze integreren AI en Cloud in hun technologieën waarmee ze optimale energieopwekking, efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid kunnen garanderen. 

Het bedrijf zal zich de komende jaren dan ook blijven inzetten om innovatieve zaken te creëren en hernieuwbare energie toegankelijk te maken voor elke individu.

Huawei is de wereldwijd marktleider in de productie van PV-omvormers. Het is een gigantisch groot bedrijf die enorm investeert in innovatie en ontwikkeling.

Soorten Huawei omvormers

De omvormers van Huawei zijn van hoge kwaliteit. Ze hadden reeds zware omvormers, die vooral voor grote installaties geschikt zijn, maar sinds 2018 hebben ze ook 1-fase omvormers van 1, 2, 3, 4 en 5 KW in het assortiment. Door hun hoge beschermingsklasse kunnen de omvormers ook buiten geplaatst worden. 

De omvormer is namelijk het hart van de zonne-installatie. De Huawei SUN2000L KTL omvormer vormt de DC-stroom die je zonnepanelen produceert om in bruikbare AC-stroom die je gebruikt voor je elektrische toestellen in de woning.

In de omvormers zit reeds een batterij-interface ingebouwd, waardoor er zonder extra batterij-omvormer een batterij, zoals de SUN200L Luna, kan worden gekoppeld.

De voor- en nadelen van Huawei omvormers

Door de jarenlange ervaring in de energiesector zijn de omvormers van Huawei van hoge kwaliteit. Ze zijn zo ontworpen dat je slechts één omvormer nodig hebt, 1 omvormer, 1 batterij, 1 optimizer en dat alles verzamelt in 1 app. Dat maakt ze volledig future-proof en heel simpel in gebruik!

VOORDELEN NADELEN
Optimalisatie van elektriciteitskosten
Beperkt aanbod
Modulair ontwerp
Installatie enkel door erkend installateur
Meer energie met individuele smart string ESSS power optimizers
Volledig future-proof
Batterij-interface
One-Fits-All oplossing
Actieve vlagboombeveiliging
Esthetisch compacte toestellen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.