Jinko Solar zonnepanelen: de voor- en nadelen uitgelicht.

De dag van vandaag leven we in een wereld waar groene energie prioriteit is, en zonne-energie is daar het grootste deel van. Dit maakt dat er enorm veel verschillende merken, types en soorten zonnepanelen zijn en dan is de grote vraag: welke zonnepanelen moet je kiezen? Belgian Solar werkt uitsluitend met de topmerken op de markt, waaronder Jinko Solar.

Jinko Solar logo

Jinko Solar: het merk

Jinko Solar is de grootste fabrikant van Tier 1 zonnepanelen ter wereld. Het chinese bedrijf, opgericht in 2006, is daarmee sinds 2016 de wereldleider in de zonnepanelen industrie. 

Jinko Solar produceert in China, Maleisië, Portugal en Zuid-Afrika en verkoopt zonnepanelen overal ter wereld, zoals Duitsland, Japan, Amerika, Zuid-Afrika, India, Mexico en België. Met meer dan 12.000 werknemers, wereldwijde distributeurs en een gemiddelde score van 4.0, is Jinko Solar een gekend merk in de industrie.

Het bedrijf heeft een uitgebreid aanbod aan zonnepanelen die zowel residentieel als commercieel kunnen geplaatst worden. Jinko heeft series zonnepanelen op basis van monokristallijne en polykristallijne zonnecellen. Daarnaast is het een van de weinige bedrijven die in bezit zijn van certificaten van alle belangrijke kwaliteitsprogramma’s, en continu kwaliteitscontroles uitvoeren tijden het productieproces, als de testcyclus. Wat maakt dat Jinko Solar zijn panelen kan aanbieden met hoge betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit op lange termijn.

“Jinko-panelen zijn de perfecte match van betrouwbaarheid en een goede prijs.”

Jinko solar production

Soorten Jinko panelen

Jinko heeft een aantal verschillende series zonnepanelen, waaronder Eagle, Cheetah en Swan. Elk van deze series bestaat uit een aantal panelen met verschillende capaciteiten. 

Zo heeft bijvoorbeeld het Cheetah Dual 60M model een piekvermogen van 325W en een rendement van 19,5%, terwijl het Cheetah Dual 72M model een piekvermogen heeft van 395W en een rendement van 19,7%.

Het JKMP-60 model van Jinko behoort tot één van de best verkochte polykristallijne zonnepanelen. Door de compacte afmetingen, een piekvermogen van 265 kWh en een maximaal rendement van 16,2% is dit paneel met 60 polykristallijne zonnecellen perfect voor residentieel en commercieel gebruik.

“Jinko zijn goedkope maar écht degelijke Chinese zonnepanelen.”

Jinko Solar panelen

De voor- en nadelen van Jinko Solar zonnepanelen.

Dat Jinko Solar de nummer één zonnepanelen fabrikant van de wereld is weten we ondertussen, maar wat maakt hun zonnepanelen dan zoveel beter dan de rest? 

Om dit uit te zoeken, hebben we even de voor- en nadelen van Jinko Solar zonnepanelen naast elkaar gezet en het merk aan de hand van kwaliteit en garantie, prestaties, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteit vergeleken met andere Tier 1 merken.

VOORDELEN NADELEN
Krachtige bi-faciale panelen
Slechts 10 jaar productgarantie
Sterke prijs-kwaliteit verhouding
Pmax waarde van -0.36%/°C
25 jaar vermogensgarantie
Hoge efficiëntie
Mechanisch sterke panelen
#6 in top 10 beste zonnepanelen merken
Wereldwijd gekend merk
Wereldwijde distributie
Continu gekeurd productieproces
Gecertificeerd merk
Uitgebreid aanbod
Uitstekende prestatie bij weinig licht

Jinko is dus niet alleen de grootste fabrikant van zonnepanelen ter wereld, maar behoort ook tot de 10 beste zonnepanelen merken op de markt. Met zijn zesde plaats in het rijtje, zijn Jinko panelen een goede investering waarbij je met een kleiner budget toch de nodige kwaliteit krijgt. Met hun uitgebreid aanbod aan types panelen maken ze het mogelijk om een installatie op maat aan te bieden. Ze onderscheiden zich van de andere premium merken door hun hoge efficiëntie, hun uitstekende prestatie bij weinig licht en hun kwaliteitsgarantie op alle panelen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent zonnepanelen? Ontdek dan ons overzicht met de 25 meest gestelde vragen omtrent zonnepanelen.

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​