Laat 2021 hét jaar zijn om je zonnepanelen te installeren!

Vergeet 2020 als het jaar om zonnepanelen te installeren. Bij Belgian Solar gaan ze voluit voor 2021! Wie denkt dat zonnepanelen dan niet meer rendabel zijn, zit goed fout!

Wij geven je alle voordelen van zonnepanelen installeren in 2021 op een rijtje!

Weg met het prosumententarief!

Prosuwat? Het prosumententarief, ingevoerd in 2014 door de VREG, is een bedrag dat eigenaars van zonnepanelen betalen voor het gebruik van het netwerk. Maar dit wordt met de komst van de digitale meter dus, waarschijnlijk, afgeschaft. 

Zonder het prosumententarief betaal je voor wat je werkelijk afneemt van het elektriciteitsnet. Het bedrag dat je moet betalen gecompenseerd worden voor de elektriciteit die je over hebt, en dus injecteert op het net.

Dit systeem is voordelig als je je verbruik kan afstemmen op de productie van je zonnepanelen en dus weinig tot geen gebruik moet maken van het net. Over het algemeen zullen de netkosten van je afname lager zijn dan het prosumententarief dat je ander betaald. Voordelig dus!

Opnieuw een premie van de overheid

Vanaf 1 januari 2021 kan je opnieuw genieten van een premie van de overheid voor het installeren van zonnepanelen. Na de afschaffing van de premie, zo’n vijftal jaar geleden, heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir beslist om opnieuw steun te bieden. Dit voornamelijk omdat je vanaf 2021 niet meer kan genieten van de voordelen van een terugdraaiende teller.

UPDATE: Op 14 januari 2021 heeft, na beroep van onder andere de VREG, het Grondwettelijk Hof besloten dat het principe van de terugdraaiende teller niet meer van toepassing is voor zonnepanelen installaties (nieuwe of bestaande installaties). Ondertussen heeft de Vlaamse regering aangekondigd een compensatie te voorzien voor de mensen die al zonnepanelen hadden voor 2021.

Maar voor wie is die premie dan precies, en hoeveel bedraagt de premie?

De premie geldt voor installaties die vanaf januari 2021 zullen worden geïnstalleerd op bestaande woningen, met een bouwaanvraag van voor 2014. Het gaat om een eenmalige premie van maximum €1500 per installatie. Wat een flinke bijdrage is als je weet dan een gemiddelde installatie tussen de €5.000 en €6.000 kost!

Maar let op want het premiebedrag wordt jaarlijks, gedurende 4 jaar, op 1 januari aangepast. De datum van indienstname van de zonnepanelen bepaalt het premiebedrag en de premievoorwaarden. Dit komt omdat zonnepanelen steeds rendabeler worden. Hoe sneller je investeert, des te meer je kan genieten van de beschikbare premies.

2021 2022 2023 2024
€ per kWp tot 4 kWp
€300
€225
€150
€75
€ per kWp tussen 4 kWp en 6 kWp
€150
€112,5
€75
€37,5
Installatie 2021

Kies voor een batterij!

Wat kan ik met een batterij als energieopslag?

Met een Enphase AC batterij kan je eenvoudig een slimme energieopslag creëren en je extra geproduceerde elektriciteit opslaan om bijvoorbeeld ‘s nachts te gebruiken. Zo ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en heb je steeds een eigen voorraad energie. 

Daarnaast kan de batterij zonder problemen worden gekoppeld aan de Enphase micro-omvormers en andere zonne-technologieën om het meeste uit je energievoorziening te halen. Het systeem is eenvoudig uit te breiden wanneer je behoeften veranderen: als je gezin groeit, of je komt in het bezit van een elektrische auto.

Geef jouw zonnepanelen een upgrade met een thuisbatterij en bespaar op je energiefacturen!

Kies in 2021 voor zonnepanelen en een slimme batterij!

Waarom een Enphase AC batterij?

Bij Belgian Solar werken we enkel met producten van de hoogste kwaliteit en daarnaast zijn we de grootste Enphase installateur van België én Premium Enphase Installer, waardoor we 25 jaar all-in garantie kunnen bieden. De Enphase AC batterij is dan ook één van de meest kwalitatieve, en betaalbare batterijen, op de markt.

De batterij heeft een capaciteit van 1,2 kWh en een 100% diepte van ontlading. De retour efficiëntie van de cel ligt op 96% en het uitgangsvermogen piekt op 270 VA! Het is een modulaire oplossing, waardoor er makkelijk meerdere batterijen aan je installatie gekoppeld kunnen worden. Enphase is een zeer veilige keuze dat hoge betrouwbaarheid biedt, en hoge prestaties levert. 

Je krijgt een extra premie!

Naast de premie van de overheid krijg je voor je batterij ook nog eens een premie. Die kan je aanvragen tot eind 2021 en bedraagt 250 euro per kilowattuur. Dit betekend dat je voor de Enphase AC batterij tot 300 euro extra premie ontvangt!

(Meer informatie over de premie voor thuisbatterij vind je hier.)

Dus, waar wacht je nog op?

Vraag vandaag nog een offerte aan voor een zonnepanelen installatie, claim je batterij en alle extra voordelen!

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.