LG Solar zonnepanelen: de voor- en nadelen uitgelicht.

Bij Belgian Solar streven we naar uitstekende kwaliteit zonnepanelen voor onze installaties. Net daarom werken we uitsluitend met de beste Tier 1 merken, zoals LG Solar. Zo kunnen we je garanderen dat je investering rendement zal opleveren.

LG Solar voordelen
LG Solar logo

LG Solar: het merk

Wie LG zegt denkt aan de kwaliteitsvolle elektronica, zoals tv’s, smartphones en huishoudelektronica van het merk, maar niemand denkt aan zonnepanelen. LG is een Zuid-Koreaans elektronica gigant dat sinds 25 jaar ook zonnepanelen op te markt brengt. Ondertussen heeft het merk in 125 landen fabrieken, productielijnen, verkoopkantoren en onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen.

De zonnepanelen behoren tot de Tier 1 merken en zijn overal in Europa bekend. Hun plek in de Tier 1 top hebben ze te danken aan hun uitmuntende onderzoeken en ontwikkelingen om de beste zonnepanelen te produceren. Maar liefst 25% van de werknemers staat in voor de onderzoeken en geen enkel ander merk investeert meer in onderzoek dan LG Solar. 

Ook op kwaliteit controleren ze zeer streng, omdat de productie in eigen handen ligt. Elk zonnepaneel wordt aan een reeks kwaliteitstesten voorgelegd, zoals een weertest, een breektest, ladingtest, en dergelijke. Alleen zo kunnen ze de kwaliteit leveren die ze garanderen.

“LG overtreft verwachtingen met innovatie.”

Soorten LG Solar panelen

De zonnepanelen van LG Solar zijn inmiddels aan hun vierde generatie, de NeON 2. Deze generatie is nog opgesplitst in 4 series; LG Mono X PLUS, LG NeON 2, LG NeON 2 Black en LG NeON R. 

De NeON 2 en NeON 2 Black zijn de best presterende zonnepanelen uit het aanbod. Met 72 zonnecellen per paneel en een rendement van 19,5% zijn dit één van de beste zonnepanelen op de markt.

Naast de uitstekende prestaties, worden de panelen ook vaak verkozen voor hun esthetische kant. De panelen integreren naadloos op elk dak door hun strak design.

LG Solar laat met 12 jaar productgarantie zien dat ze de plaats in de Tier 1 lijst waard zijn. Waar andere merken maar 10 jaar productgarantie bieden, doet LG er nog 2 jaar bovenop. De vermogensgarantie is overigens ook nog eens uitzonderlijk goed. Met 25 jaar lineaire garantie garanderen LG Solar panelen na deze periode nog 83,6% rendement te geven.

Kwaliteit komt natuurlijk met een groter prijskaartje. Voor zonnepanelen van LG Solar betaal je 15% tot 25% meer dan andere Tier 1 merken in de lijst. Maar de uitstekende kwaliteit en de lange productgarantie maken het de investering waard.

LG neon 2

“De zonnepanelen van LG voldoen aan dezelfde strenge kwaliteitsnormen dan hun andere innovatieve en hoogwaardige producten.”

De voor- en nadelen van LG Solar zonnepanelen.

LG Solar zet de gekende kwaliteit van hun elektronica producten verder naar hun zonnepanelen. Dit en nog meer voordelen maken LG Solar zonnepanelen een goede investering.

VOORDELEN NADELEN
12 jaar productgarantie
15% tot 25% duurder dan andere Tier 1 merken
Uitstekende kwaliteit
Hoog rendement
Strenge kwaliteitscontrole
25 jaar ervaring
Wereldwijd gekend

LG Solar is met hun 25 jaar ervaring in het produceren van zonnepanelen een zéér betrouwbaar merk en zo ook één van de favorieten merken van de installateurs. De mix van lange garantie, uitstekende kwaliteit en een hoog rendement maakt het perfecte paneel, geschikt voor verschillende installaties.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent zonnepanelen? Ontdek dan ons overzicht met de 25 meest gestelde vragen omtrent zonnepanelen.

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.