Overzicht: dit zijn de beste merken van zonnepanelen op de markt!

Dat zonnepanelen weer een trend zijn kunnen we niet ontkennen. Voor het eerst sinds de afschaffing van de subsidies op zonnepanelen in 2012, is de verkoop van zonnepanelen weer gestegen tot een recordaantal. Maar liefst 53.000 Vlaamse gezinnen kozen er in 2019 voor om zonnepanelen te installeren. 

Belgian solar: Beste zonnepanelen overzicht

In 2020 verwachten we een piek in het aantal installaties, want velen beseffen dat dit het laatste jaar is om te genieten van de terugdraaiende teller. Dat maakt 2020 hét jaar om zonnepanelen te installeren. 

Maar voor welke panelen kies je dan?

We moeten toegeven dat je door het ruime, zeg maar grote, aanbod merken en panelen niet meer weet welke je moet kiezen. Er is zoveel waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de panelen voor je installatie, want niet alleen de prijs is belangrijk en elke installatie verschilt door de noden van het gezin, het soort huis en de situatie. 

Een goed merk kiezen is dus niet vanzelfsprekend. De gouden regel bij het kiezen van zonnepanelen is vergelijken. Je vergelijkt verschillende merken best op basis van de garantie, het rendement, beschikbare testresultaten, elektrische gegevens, gewicht, certificaten, prijs, vermogen, enzovoort. 

Een selectie van de beste merken op de markt

Een goed zonnepanelen merk biedt tussen de 10 en 15 jaar productgarantie, bij sommige merken kan dit oplopen tot 25 of zelfs 30 jaar en heeft een gemiddeld rendement tussen de 16% en 22%. Afhankelijk van de grote van de installatie is dit van belang. 

Op basis van deze criteria worden de merken verdeeld in het Tier systeem. Dit bestaat uit 3 categorieën: Tier 1, Tier 2 en Tier 3. 

Tier 1 zijn de meest bekende en betrouwbaarste merken. Slechts 2% van de merken op de markt behoren tot de Tier 1. Panelen uit deze categorie zijn al snel 10% tot 40% duurder dan andere. Enkele van de bekendste Tier 1 merken zijn SunPower, LG Solar, Panasonic, JA Solar, Luxor Solar, Bauer Solar, SolarWatt, Canadian Solar, REC Solar en Jinko Solar.

Tier 2 merken zijn jongere merken die net niet voldoen om Tier 1 merk te zijn, maar dit door toekomstige ontwikkelingen wel kunnen worden. In deze categorie vind je 10% van de merken op de markt.

In de categorie Tier 3 vind je merken die nog maar net bestaan en die zich enkel richten op het, manueel, produceren van zonnepanelen.

Doordat de overheid in 2013 de invoertaksen zwaar heeft verhoogt, is ook de kwaliteit van zonnepanelen aanzienlijk gestegen. Toch kies je best voor een Tier 1 merk voor je zonnepanelen installatie.

Hier vind je een overzicht van de 10 beste merken op de markt:

MERK SCORE
LG Solar
4,5
REC Solar
4,4
Panasonic Solar
4,3
SunPower
4,3
SolarWatt
4,3
Jinko Solar
4,0
Canadian Solar
3,9
QCells
3,8
znshine
3,8
sharp
3,4

Bij Belgian Solar werken we enkel met hoogwaardige zonnepanelen van de beste merken op de markt zoals:

BELGIAN SOLAR MERKEN
Jinko Solar
Canadian Solar
SunPower
JA Solar
Suntech
LG Solar
Bauer Solar
DMEGC Solar
Luxor Solar
Panasonic Solar
REC Solar
Seraphim Solar
SolarWatt

We denken vandaag al aan wat telt op de zonne-energiemarkt van morgen, en helpen je zo om slim te investeren. Door ons ruim aanbod aan kwalitatieve Tier 1 merken zorgen wij telkens voor een installatie aangepast aan jouw noden met gegarandeerd rendement. 

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

 

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.