Overzicht: dit zijn de beste merken van zonnepanelen op de markt!

Wist je dat België wereldwijd op de vijfde plaats staat wat het aantal zonnepanelen betreft? Volgens een rapport van SolarPower Europe bedraagt het geïnstalleerd vermogen in België 599 watt per inwoner (mei 2022). Ondanks de afschaffing van de subsidies op zonnepanelen in 2012 en de intrede van de digitale meter blijven zonnepanelen dus een belangrijke investering voor onze burgers. Logisch, want zonnepanelen zijn een interessante keuze! Om je energie-onafhankelijkheid te boosten, je energiefactuur te verlagen en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Doe jij ook mee? Goed bezig!

Belgian solar: Beste zonnepanelen overzicht

Maar voor welke panelen kies je dan?

We moeten toegeven dat je door het ruime (zeg maar: enorme) aanbod merken en panelen niet meer weet welke je moet kiezen. Er is zoveel waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de panelen voor je installatie. Het gaat dan niet alleen over de prijs, maar ook over door de noden van het gezin, het soort huis, je verbruik én natuurlijk de specificaties van de panelen.

Een goed merk kiezen is dus niet vanzelfsprekend. De gouden regel bij het kiezen van zonnepanelen is vergelijken. Je vergelijkt verschillende merken best op basis van de garantie, het rendement, beschikbare testresultaten, elektrische gegevens, gewicht, certificaten, prijs, vermogen, enzovoort. Een waslijst aan informatie dus. Gelukkig staan onze experten klaar om je te begeleiden in de zoektocht. 

Een selectie van de beste merken op de markt

Een goed zonnepanelen merk biedt tussen de 10 en 15 jaar productgarantie, bij sommige merken kan dit oplopen tot 25 of zelfs 30 jaar en heeft een gemiddeld rendement tussen de 16% en 22%. Afhankelijk van de grote van de installatie is dit van belang. 

Op basis van deze criteria worden de merken verdeeld in het Tier systeem. Dit bestaat uit 3 categorieën: Tier 1, Tier 2 en Tier 3. 

 

Tier 1 zonnepanelen

Tier 1 zijn de meest bekende en betrouwbaarste merken. Slechts 2% van de merken op de markt behoren tot de Tier 1. Panelen uit deze categorie zijn al snel 10% tot 40% duurder dan anderen. Enkele van de bekendste Tier 1 merken zijn SunPower, LG Solar, Panasonic, JA Solar, Luxor Solar, Bauer Solar, SolarWatt, Canadian Solar, REC Solar en Jinko Solar.

 

Tier 2 zonnepanelen

Tier 2 merken zijn jongere merken die net niet voldoen om Tier 1 merk te zijn, maar dit door toekomstige ontwikkelingen wel kunnen worden. In deze categorie vind je 10% van de merken op de markt.

 

Tier 3 zonnepanelen

In de categorie Tier 3 vind je merken die nog maar net bestaan en die zich enkel richten op het manueel produceren van zonnepanelen.

Doordat de overheid in 2013 de invoertaksen zwaar heeft verhoogt, is ook de kwaliteit van zonnepanelen aanzienlijk gestegen. Toch kies je best voor een Tier 1 merk voor je zonnepanelen installatie. Die zijn over het algemeen sterker, gaan langer mee en hebben daardoor een snellere terugverdientijd. 

Om je nog beter op weg te helpen vind je hier een overzicht van de 10 beste merken op de markt:

Bij Belgian Solar werken we enkel met hoogwaardige zonnepanelen van de beste merken op de markt zoals:

MERK SCORE
4,5
4,4
4,3
4,3
4,3
4,0
3,9
QCells
3,8
znshine
3,8
sharp
3,4

We denken vandaag al aan wat telt op de zonne-energiemarkt van morgen, en helpen je zo om slim te investeren. Door ons ruim aanbod aan kwalitatieve Tier 1 merken zorgen wij telkens voor een installatie aangepast aan jouw noden met gegarandeerd rendement. 

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

 

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.