Panasonic Solar zonnepanelen: de voor- en nadelen uitgelicht.

Je denkt erover na om zonnepanelen te installeren? Goed! Maar je weet nog niet welke? Dat begrijpen we! Bij Belgian Solar krijg je al meer dan tien jaar onafhankelijk advies op maat. We installeren hoogwaardige zonnepanelen van topmerken op de markt, waaronder Panasonic Solar.

Panasonic solar voordelen

Panasonic Solar: het merk

Panasonic Solar is onderdeel van elektronica gigant Panasonic. Het Japanse bedrijf bestaat al sinds 1918, en is ook bezig met het produceren van zonnepanelen. De zonnepanelen behoren tot de premium Tier 1 merken op de markt. Vooral de naamsbekendheid speelt een positieve rol.

Met meer dan 40 jaar ervaring in het produceren van zonnepanelen zijn ze erin geslaagd een unieke technologie te ontwikkelen, de HIT (Heterojunction with Intrinsic Thin Layer)  technologie. Deze technologie zorgt voor een rendement verhoging waardoor het merk in 2014 er voor het eerst in slaagde een zonnepaneel te ontwikkelen met het hoogste rendement ter wereld, 25;6%!

De elektronica gigant produceert zijn zonnepanelen volledig zelf en heeft eigen fabrieken voor alle stappen van het productieproces. Daarnaast investeren ze in research en ontwikkeling om de kwaliteit van de zonnepanelen te garanderen en te blijven innoveren.

Het bedrijf werkt samen met heel wat bekende partners, waaronder Tesla en Toyota, waarbij het nieuwe model, Prius Plug-in, 2 Panasonic Solar zonnepanelen op het dak heeft. 

Panasonic solar logo

“Met zonnepanelen van Panasonic Solar kies je voor jarenlange kwaliteit.”

Soorten Panasonic Solar panelen

Panasonic Solar panelen worden geproduceerd met de HIT technologie, en hierin bestaan verschillende modellen, waaronder Black, Slim, Compact, en Powerful. 

De kwaliteit van de zonnepanelen valt niet te betwisten, maar qua vermogen behoren ze niet tot de top. Het beste zonnepanelen heeft een vermogen van 330 Wp, terwijl andere merken tot wel 370 Wp gaan. Dit maken ze dan weer goed in de prijs, garantie en levensduur.

“Bij Panasonic Solar verkiezen ze kwaliteit boven alles.”

Sinds 2017 krijg je maar liefst 25 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire vermogensgarantie op de zonnepanelen. Voor deze panelen betaal je 15% tot 20% minder dan andere Tier 1 merken. 

Heel wat installateurs kiezen ervoor om met Panasonic Solar te werken, al verkopen ze in Europa maar 5 verschillende types panelen.

Panasonic zonnepanelen

De voor- en nadelen van Panasonic Solar zonnepanelen.

Panasonic is al jaar en dag een bekend merk voor elektra én zonnepanelen. Het merk behoort tot de Premium Tier 1 merken op de markt, maar waarom zijn hun zonnepanelen dan juist zoveel beter dan andere merken? Hier de voor- en nadelen van het merk:

VOORDELEN NADELEN
25 jaar productgarantie
Niet het hoogste vermogen op de markt
25 jaar vermogensgarantie
Slechts 5 types panelen in Europa beschikbaar
40 jaar ervaring
15% tot 20% goedkoper dan andere Tier 1 merken
Wereldwijd bekend merk
Unieke HIT technologie
Hoog rendement
100% interne productie
Kwaliteitsvolle panelen

Panasonic Solar is één van de weinige merken die 25 jaar productgarantie aanbiedt op panelen van uitstekende kwaliteit die ook nog eens 15% tot 20% goedkoper zijn dan andere.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent zonnepanelen? Ontdek dan ons overzicht met de 25 meest gestelde vragen omtrent zonnepanelen.

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.