Posetron batterijen: de voor- en nadelen uitgelicht

Met een thuisbatterij kan je zelf-geproduceerde energie thuis opslagen. Als je dit combineert met zonnepanelen moet je minder stroom van het net halen en haal je meer uit je eigen opgewekte energie. Dit is handig voor piekmomenten zoals ’s avonds of ’s ochtends, wanneer de zon niet schijnt. Er is de dag van vandaag een hele reeks aan merken die thuisbatterijen aanbieden. Posetron is er daar één van. 

Posetron: het merk

Posetron werd opgericht in 2018 met als doel een rol te spelen in de energietransitie met volle focus op de energieopslag. Door de problematiek rond de huidige opbouw van de elektriciteitsnetten zag Posetron de kans om op de kar te springen. Want zonder energieopslag en energiemanagement is deze energietransitie niet mogelijk.

Kort na de opstart tekenden ze een exclusiviteitscontract voor de Benelux met Tecloman. Een bedrijf gelegen in Chengdu dat gespecialiseerd is in het produceren van zowel residentiële als industriële energieopslagsystemen. Met een inhouse productie leveren ze maatwerk aan de klanten.

Ook hun eigen kantoor draait ‘nearly off grid’. De verlichting zit op 48V DC, de elektrische wagens worden geladen aan snelladers, rechtstreeks via het batterijsysteem en dit alles met een beperkte aansluiting aan het openbaar elektriciteitsnet.

Posetron

Soorten Posetron batterijen

Het aanbod van Posetron bestaat uit thuisbatterijen, professionele systemen, energiecontainers en een eigen energieplatform. 

In 2020 installeerden ze de eerste residentiële en professionele energieopslagsystemen. Voornamelijk de energiecontainers. Die hebben een rechtstreekse aansluiting op de zonnepanelen die de klant een aanzienlijke stroomverzwaring geeft.

De eerste thuisbatterijen werden geplaatst in 2021, net na de afschaffing van de terugdraaiende teller.

Omdat het beheren van energie steeds belangrijker wordt, bouwt het merk in 2021 een energieplatform. Hiermee zijn de gebruikers in staat om merk overkoepelend eenvoudig hun energiestromen te monitoren en toestellen aan te sturen.

Firefly hybride

De Firefly hybride omvormer maakt maximaal gebruik van de zon, dankzij zijn twee geavanceerde MPPT-ingangen. Dat maakt dat de omvormer rechtstreek aansluitbaar is op de Firefly batterij, met de bijgeleverde DC-kabels. Met een EPS-uitgang worden de kritische verbruikers in de woning automatisch van stroom voorzien tijdens een stroompanne.

De veilige en duurzame lithium ijzerfosfaat batterij heeft een opslagcapaciteit van 3,6 kWh per module. Je kan makkelijk tot 7 modules op elkaar stapelen voor een totale capaciteit van 25,2 kWh. De verbindingen tussen de batterijen komen automatisch tot stand.

Posetron Firefly

De voor- en nadelen

Posetron is dus een vrij nieuw merk op de zonnepanelenmarkt, maar heeft dankzij zijn kwaliteit en eigen energieplatform zijn plaats al veroverd. 

VOORDELEN NADELEN
Residentieel en professioneel
Slechts één type batterij
Modulair ontwerp
Eigen energieplatform
Eigen app voor beheer
Belgisch bedrijf
Kwalitatieve installaties
Eerste Belgisch bedrijf dat ‘nearly off grid’ gaat

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.