REC Solar zonnepanelen: de voor- en nadelen uitgelicht.

Je vraagt je waarschijnlijk af of zonnepanelen nog een goede investering zijn voor de toekomst? Ons antwoord; ja! 

Met zonnepanelen investeer je in de zonne-energie van morgen en draag je bij aan het milieu met je eigen geproduceerde groene energie. Daarnaast is 2020 hét jaar om zonnepanelen te plaatsen. Waarom? De prijs van een installatie was nog nooit zo laag en je kan nog profiteren van de terugdraaiende teller!

Maar dan is de vraag; welke zonnepanelen kies ik? Bij Belgian Solar krijg je al meer dan tien jaar onafhankelijk advies op maat. We installeren hoogwaardige zonnepanelen van topmerken op de markt, waaronder REC Solar.

REC solar voordelen

REC Solar: het merk

REC is een Noors bedrijf opgericht in 1996 dat uit 3 delen bestaat: REC Silicon, REC Wafer en REC Solar. De oprichter van REC, voluit Renewable Energy Company, zag dat er een overvloed was aan waterkracht binnen de metaalindustrie, waarop hij met het idee kwam om zonnecellen en zonnepanelen te ontwikkelen. 

Met wereldwijd meer dan 2000 werknemers in dienst, verschillende vestigingen, vertegenwoordigers, partners en 20 jaar ervaring draagt REC Solar bij aan de stijgende energiebehoeften in de zonne-energie. REC kroont zich de grootste speler ter wereld in de zonne-energiesector, met kwalitatieve en betaalbare zonnepanelen.

Nog meer zelfs, de zonnepanelen zijn een goede keuze als je echt “groene” panelen verkiest. In 2011 viel hun zonnepaneel met de laagste CO2-voetafdruk in de prijzen.

REC solar logo

“Met zonnepanelen van REC Solar investeer je in echt groene zonne-energie.”

Soorten REC Solar panelen

Het gamma van REC Solar bestaat uit 2 soorten polykristallijne zonnepanelen; REC Twinpeak en REC Peak Energy.

REC Twinpeak zonnepanelen hebben een vermogen van 265 Wp tot 280 Wp. De zonnepanelen in de REC Peak Energy serie hebben een vermogen tussen de 240 Wp en 265 Wp. 

De zonnepanelen worden wereldwijd gebruikt voor zowel residentieel als commercieel gebruik en hebben 20 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.

“REC staat voor duurzame en betaalbare energie, voor iedereen.”

REC Solar zonnepanelen leveren een hoog vermogen en behoudt dat rendement ook over de jaren heen. Gemiddeld verliest een zonnepaneel tot 2% vermogen per jaar, terwijl de zonnepanelen van REC Solar maximum 0,70% vermogen per jaar verliezen. 

Omdat REC de grootste speler is binnen de markt van zonne-energie, kunnen ze ook de prijs van de panelen aantrekkelijk houden. Door hun volledige interne productie, inclusief wafers en cellen, is ook de kwaliteit van de zonnepanelen gegarandeerd. REC onderscheidt zich van andere merken, door daarbovenop een dienst na verkoop aan te bieden, voor eventuele problemen die zich kunnen voordoen.

REC Solar panelen

De voor- en nadelen van REC Solar zonnepanelen.

De kroon voor grootste zonnepanelenfabrikant ter wereld, is dus voor REC Solar. Maar waarom zou je nu voor deze zonnepanelen kiezen, en niet voor een ander Tier 1 merk?

VOORDELEN NADELEN
12 jaar fabrieksgarantie
Klein beschikbaar aanbod
20 jaar productgarantie
Duurder dan andere Tier 1 merken
25 jaar vermogensgarantie
Minimaal rendementsverlies
Bestand tegen zware weersomstandigheden
"Groene" panelen met lage CO2 uitstoot
Hoge kwaliteit
#1 ter wereld

De zonnepanelen van REC zijn zeer betrouwbaar en kwalitatief. Een installatie van REC kan dan wel een klein beetje duurder zijn, de kwaliteit en garanties die je ervoor terugkrijgt zijn onbetaalbaar. Daarnaast investeer je nog extra in groene energie, want de panelen van REC Solar hebben een lagere CO2 uitstoot dan de meeste zonnepanelen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent zonnepanelen? Ontdek dan ons overzicht met de 25 meest gestelde vragen omtrent zonnepanelen.

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.