SunPower zonnepanelen: de voor- en nadelen uitgelicht.

Het was makkelijk om te kiezen voor zonne-energie, want dat is de toekomst. Maar het is niet simpel om uit te zoeken wat de beste zonnepanelen zijn. Belgian Solar werkt uitsluitend met topmerken op de markt, waaronder SunPower.

SunPower voordelen
SunPower logo

SunPower: het merk

SunPower is een Amerikaans zonnepanelen ontwikkelaar en producent dat sinds 1985 gevestigd is in San Jose, Californië. Het is een van de grondleggers van kwalitatieve zonne-energie met een uitstekende reputatie, mede dankzij hun werk voor NASA.

SunPower is daarnaast ook zonnepanelen gaan produceren van monokristallijne zonnecellen voor particulier gebruik.

Sinds 1985 heeft het bedrijf wereldwijd al meer dan 30 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd!

“De beste zonnetechnologie op de markt.”

Soorten SunPower panelen

SunPower zonnepanelen staan overal ter wereld bekend voor hun extreem hoog rendement, tot wel 21,5%. Dit doen weinig andere bedrijven hun na en net daarom kiezen veel mensen voor een installatie van het merk.

De zonnepanelen mogen dan wel de beste op de markt zijn, maar het zijn absoluut niet de goedkoopste. SunPower behoort tot één van de premium Tier 1 merken, die wel 75% duurder zijn dan de standaard merken in de Tier 1 categorie.

“Aan uitzonderlijke kwaliteit hangt een groot prijskaartje.”

Het assortiment van SunPower bestaat uit twee series; de E-series en de X-series.

De zonnepanelen van de E-series zijn monokristallijne panelen met 72 tot 128 zonnecellen waardoor ze makkelijk een piekvermogen van 435 Watt halen. Deze reeks zonnepanelen is geschikt voor kleinere daken, omdat er door het grote vermogen en het hoge rendement minder oppervlakte nodig is.

De SunPower™ X-Series zijn zonnepanelen met 96 zonnecellen. Met hun hoge piekvermogen zijn ze geschikt voor residentieel en industrieel gebruik. De panelen uit de X-series halen het hoogste rendement van alle merken op de markt, maar liefst 21,5%!

SunPower is het enige merk op de markt dat 25 jaar garantie op zowel performantie als het product biedt. Dit betekent dat ze 25 jaar lang elk defect aan je installatie dekken. Waarom ze dit doen en vooral hoe ze dit kunnen? SunPower garandeert uitstekende kwaliteit voor zijn panelen, waardoor ze (bijna) nooit defect raken. Het merk heeft een unieke technologie ontwikkeld om thermische uitzetting door temperatuurverschillen tegen te gaan. Zo kunnen ze voorkomen dat er scheuren of vervormingen komen in je zonnepanelen en ze niet stuk gaan.

De zonnepanelen hebben een minimaal rendementsverlies van slechts 0,12% per jaar. Dit wil zeggen je zonnepaneel van 345 Watt na 10 jaar nog een vermogen van 341 Watt zal halen. Van kwaliteit gesproken dus!

Sunpower panelen

De voor- en nadelen van SunPower zonnepanelen.

We kunnen zeggen dat SunPower zonnepanelen extreem betrouwbaar zijn. Wat SunPower zonnepanelen zoveel beter dan andere maakt hebben we onderzocht door even de voor- en nadelen van SunPower zonnepanelen naast elkaar te zetten en het merk aan de hand van kwaliteit en garantie, prestaties, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteit te vergelijken met andere Tier 1 merken.

VOORDELEN NADELEN
25 jaar garantie
Duurder dan andere Tier 1 merken
Extreem lage failure rate
Unieke ontwikkeling zonnepanelen
Positieve tolerantie score
Volledig onbedekt oppervlak
Gebruiken diode systeem om rendementsverlies te vermijden
Minimaal rendementsverlies
30 jaar ervaring
Mooi design

Een installatie van SunPower zal je heel wat meer kosten dan wanneer je zonnepanelen van een ander merk kiest, maar je krijgt er heel wat voordelen en uitzonderlijke kwaliteit voor in de plaats. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent zonnepanelen? Ontdek dan ons overzicht met de 25 meest gestelde vragen omtrent zonnepanelen.

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

Meer weten over zonnepanelen?
Ontdek onze nieuwste blogberichten!​

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.