Viessmann zonnepanelen: de voor- en nadelen uitgelicht

Je kent Viessmann vast al wel van zijn andere energie-oplossingen, zoals warmtepompen, boilers, verwarmingsketels en meer, maar ze hebben nu dus ook zonnepanelen. Wij zetten de voor- en nadelen van het merk even op een rijtje.

Viessmann: het merk

Viessmann is een toonaangevend internationaal fabrikant van efficiënte energiesystemen dat al sinds 1917 actief is. Met kernwaarden als hernieuwbaar, autonoom, krachtig en milieubewust brengen ze kwalitatieve zonnemodules op de markt. Het merk beschrijft zijn zonnemodules zelf als volgt: fotovoltaïsche modules met een hoog opbrengstvermogen, compromisloze kwaliteit en gegarandeerde veiligheid. 

Daarmee bewijzen ze nogmaals de kwaliteit van Viessmann. Het is hoe dan ook een veilige investering met optimaal rendement. De maximale efficiëntie en kosteneffectiviteit van de producten garanderen ze met de standaard vrijgaveprocessen. Zo garanderen ze een optimale hotspotbescherming, uitstekende prestaties bij weinig zonlicht en een geringe vermogensreductie.

Viessmann zonnepanelen

Soorten Viessmann panelen

Viessmann heeft zowel mono- als polykristallijne Vitovolt-modules in het aanbod. De monokristallijne modules hebben een nominaal vermogen tot maximum 340 Wp en de polykrijstallijne een nominaal vermogen tot maximum 290 Wp.

De Vitovolt 300 zonnepanelen bieden allemaal een hoog rendement en uitstekende kwaliteit, net als de product- en prestatiegaranties van Viessmann. De modules zijn geschikt voor installaties op daken van vrijstaande woningen en flatgebouwen, maar ook op commerciële en industriële gebouwen.

De modules onderscheiden zich door hun ontwerp en afmetingen. Gaande van zwart geëloxeerde frames tot zeer zwarte monokristallijne cellen of een zwarte Tedlar-folie. Dit resulteert in stuk voor stuk unieke ontwerpen die bijdragen aan een aantrekkelijke architectuur voor zonne-energie mét maximale output voor een optimaal rendement.

Viessmann zonnepanelen

De voor- en nadelen van Viessmann zonnepanelen

Viessmann is een bekend merk in de energie-installatiesector. De kans is groot dat je het merk zelfs in huis hebt. En dat is net één van de sterktes van het merk, maar natuurlijk zijn er nog veel meer. Zoals de uitstekende kwaliteit en de uitmuntende product- en prestatiegarantie.

VOORDELEN NADELEN
Kwalificatie van de leverancier
Weinig installateurs plaatsen het merk
Bekend merk
Installatie enkel door erkend installateur
Criteriacatalogus
Productiecontrole
Goedkeuring van componenten
Controle van in- en uitgaande goederen
12 jaar productgarantie
25 jaar prestatiegarantie

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.