Voordelen van zonnepanelen ontdekken? Wij zetten er enkele op een rij.

Zonnepanelen worden steeds populairder, en dat is logisch ook! Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om te investeren in duurzame energie omwille van de vele voordelen die eraan verbonden zijn. Wij zetten er enkele voor je op een rij!

Geen kosten

De stroom die je met je zonnepanelen opwekt is gratis, aangezien de zon voor iedereen schijnt. En ook zonder zonlicht wekken je panelen stroom op, daar hebben ze enkel daglicht voor nodig.

Bewust gebruik

Over het algemeen gaan mensen met een zonnepaneleninstallatie bewuster om met stroom en hun verbruik. Dit zorgt voor een lagere energiefactuur, maar is ook beter voor het milieu.

Milieuvriendelijk

Zonnepanelen zijn beter voor het milieu want ze stoten geen CO2 of broeikasgassen uit. Ze worden ook op een milieuvriendelijke manier gemaakt, dus zijn op die manier ook beter.

Betrouwbaarheid

Door de lange levensduur van zonnepanelen, gemiddeld zo’n 10 tot 20 jaar, zijn ze zeer betrouwbaar. Je kan dus lang rekenen op je investering!

Zonnepanelen Belgian Solar
Zonnepanelen installatie Belgian Solar
Belgian Solar zonnepanelen

Recycleerbaar

Wanneer je zonnepanelen aan vervanging toe zijn, kunnen ze in de meeste gevallen voor 90% gerecycleerd worden, en dus weer opnieuw gebruikt worden om panelen mee te maken. 

Waarde van je huis

Het is zo dat de waarde van je huis toeneemt na het plaatsen van een installatie. Het is dus zeer gunstig om panelen op je dak te hebben, als je van plan bent je huis te verkopen.

Subsidies

Investeren in zonne-energie wordt vanaf 1 januari 2021 opnieuw beloont met subsidies van de overheid. Je kan een premie tot €1500 ontvangen voor je zonnepanelen installatie!

Twijfel je nog over zonnepanelen? Lees ook: Laat 2021 het jaar zijn om je zonnepanelen te installeren!
zonnepanelen installatie voordelen

Minimaal onderhoud

Er zijn geen bewegende delen aan zonnepanelen die slijtage kunnen veroorzaken. Een minimaal onderhoud is dus voldoende om  de installatie operationeel te houden. Ook een grondige reinig ieder jaar is meer dan voldoende om het maximale rendement te behouden. 

Slimme investering

De terugverdientijd van je installatie wordt steeds korter. Wat wil zeggen dat je op korte termijn je investering hebt terugverdient en je zonnepanelen na deze periode dus gratis stroom leveren! 

Tip: Bij Belgian Solar hebben we een handige tool uitgewerkt om de terugverdientijd van zonnepanelen te berekenen.

Levensduur

De nieuwste generatie zonnepanelen hebben een lange levensduur van minstens 25 jaar, met een uitstekend rendement en een maximaal verlies van 0,5% per jaar. Hierdoor kan je lang genieten van je investering!

Onafhankelijk van energieleveranciers

Met zonnepanelen op je dak ben je minder afhankelijk van energieleveranciers. Daarnaast betaal je met panelen altijd dezelfde prijs! De stroom die je hebt opgewekt kan je direct gebruiken, en de overige stroom wordt teruggeleverd op het elektriciteitsnet.

Eenvoudige installatie

Het installeren van zonnepanelen is relatief eenvoudig en kan al in één dag gedaan worden. Je kan dus snel en eenvoudig genieten van je investering, na de plaatsing en controle van de installatie. 

Zo zie je maar dat er héél wat voordelen zijn verbonden aan het installeren van zonnepanelen op je dak! De minimale nadelen die er zijn wegen absoluut niet op tegen al deze voordelen. Het is de investering waard, als je het ons vraagt!

Ontvang een offerte voor jouw zonnepanelen. 

Wil jij graag zorgeloos genieten van je zonnepanelen installatie? Ontvang dan volledig vrijblijvend een offerte op maat. Tot snel!

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.