Van offerte naar jouw gloednieuwe installatie van zonnepanelen in 10 stappen. ​

Het lijkt misschien ingewikkeld. Documenten, afspraken, facturen en keuringsverslagen. De aankoop van jouw zonnepanelen gebeurt niet op 1, 2, 3. Wees gerust: het valt allemaal veel beter mee dan jij denkt. Wij houden je namelijk van alles op te hoogte, en laten jou tijdig weten welke volgende stap je moet nemen in het proces. 

 

Om het nog makkelijker te maken hebben we alles samengevat in één duidelijk overzicht. Een gids, die jou stap voor stap vertelt wat je wanneer kan verwachten, en welke rol jij en Belgian Solar daarin spelen.  Piece of cake!

Stap 1
Stap 1

De orderbevestiging

 

Offerte goedgekeurd? Proficiat! Je krijgt van ons een bericht met de bevestiging van je bestelling. Om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen vragen we om een aantal documenten in te vullen die we nodig hebben voor de plaatsing en registratie.

 

Wat jij moet doen:

 • Het document in bijlage aanvullen met je gegevens
 • Het btw-attest invullen (indien je woning ouder is dan 10 jaar)
Stap 2
Stap 2

Je voorschotfactuur

 

Na de bevestiging van je bestelling ontvang je een eerste factuur. Dit is de voorschotfactuur van je installatie. Pas na de plaatsing krijg je een nieuwe factuur met het openstaande saldo. 

 

Wat jij moet doen:

 • De factuur bekijken en betalen voor de geldigheidsdatum
Stap 3
Stap 3

Het technisch bezoek

 

Nadat we de betaling van je voorschotfactuur hebben ontvangen contacteren we je telefonisch om een afspraak te maken voor je technisch bezoek. 

Tijdens dat bezoek komt onze project manager bij je langs om een paar praktische afspraken te maken, en de nodige bevindingen te doen om de installatie van je nieuwe zonnepanelen vlekkeloos te laten verlopen. 

Afspraak telefonisch geboekt? Dan sturen we je nog een bevestiging via mail. 

 

Wat jij moet doen:

 • Het telefoontje van onze project manager afwachten om de afspraak in te plannen
Stap 4
Stap 4

De plaatsingsdatum

 

Na het technisch bezoek plannen we intern de nodige mensen en tools in, en bekijken we het verdere tijdsverloop van jouw project. We nemen contact met je op om een plaatsingsdatum in te plannen. Je krijgt hiervan nadien nog een bevestigingsmail.

 

Wat jij moet doen:

 • De e-mail van onze project manager afwachten om de afspraak in te plannen
Stap 5
Stap 5

De nadienst

 

Hoera! Jouw zonnepanelen zijn helemaal geïnstalleerd en bijna klaar om er ten volle van te genieten. We geven je de nodige informatie mee in de handleiding van de Envoy die we bij jou plaatsen. 

Dat is het toestel dat ervoor zorgt dat je zonnepanelen altijd verbonden blijven met het internet, zodat jij én wij vanop een afstand kunnen zien of je installatie alle zonneschijn opvangt zoals het hoort.

Bovendien ontvang je ook binnen 14 kalenderdagen een e-mail van Enphase. Daarin vind je alle instructies om je installatie correct te kunnen monitoren. 

 

Wat jij moet doen:

 • Genieten van ‘t uitzicht van je nieuwe zonnepanelen
 • Je inlezen in de instructies
Stap 6
Stap 6

De factuur van je saldo

 

Na de plaatsing van je zonnepanelen krijg je de volgende factuur. Dit is de factuur met het openstaande saldo van je oorspronkelijke offerte. Het voorschot heb je in een eerdere fase al betaald. 

Eens we de betaling van deze factuur hebben ontvangen bezorgen we je het keuringsverslag en registreren we je installatie officieel. 

 

Wat jij moet doen:

 • Het openstaande saldo van je factuur betalen voor de geldigheidsdatum verstreken is.
Stap 7
Stap 7

De keuringsaanvraag

 

Intussen heeft keuringsbedrijf Vinçotte al contact met jou opgenomen voor een afspraak voor de keuring van je installatie. Eens die afspraak vast staat sturen wij jou daarvoor nog een bevestiging. 

 

Wat jij moet doen:

 • De afspraak met Vinçotte vastleggen
Stap 8
Stap 8

De keuringsafspraak

 

Bij de bevestiging van je afspraak ontvang je van ons een aantal belangrijke documenten. Deze moet je afdrukken en op een veilige, snel beschikbare plaats bewaren tot op het moment dat de keurder bij je langskomt. 

Opgelet! Het is belangrijk dat je deze documenten klaar hebt leggen tijdens je afspraak. Heb je ze niet? Dan wordt je installatie afgekeurd, en moet er een herkeuring worden ingepland. Die kosten zijn dan voor jouw rekening.

 

Wat jij moet doen:

 • De documenten afdrukken, bewaren en klaarleggen voor de afspraak
Stap 9
Stap 9

De registratie

 

Nadat we het keuringsverslag hebben ontvangen van Vinçotte, sturen we het ook naar jou door. Het is dan aan ons om jouw installatie officieel te registreren. In principe hoef jij daar niets meer voor te doen tenzij dat je in stap 1 de nodige documenten nog niet had ingevuld. 

In dat geval krijg je van ons nog een herinnering toegestuurd met die documenten, zodat je alsnog je gegevens kunt invullen en wij de registratie verder in orde kunnen brengen. 

 

Wat jij moet doen:

 • Het keuringsverslag mee opnemen in je dossier
 • Eventueel omschakelen van dag- en nachttarief naar dagtarief
Stap 10
Stap 10

Zorgeloos genot

 

En tot slot ontvang je van ons nog een finale bevestiging van de registratie van je zonnepanelen. Dan is het tijd om zorgeloos te genieten van het rendement van je installatie. 

Heb je op dit moment nog vragen, twijfels over de werking van je installatie of andere opmerkingen? Wij staan nog altijd voor je klaar. 

 

Wat jij moet doen:

 • Lekker genieten van het rendement van je installatie

Meer weten omtrent onze manier van werken?

Dan zit je goed bij Belgian Solar! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.
chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.