Zonnepanelen bij Belgian Solar

Bij Belgian Solar krijg je al meer dan tien jaar onafhankelijk advies op maat. We installeren hoogwaardige zonnepanelen met intelligente omvormers en slimme thuisbatterijen. Volledig aangepast aan jouw noden. Zo denken we vandaag al aan de energie van morgen.

Zonnepanelen Belgian Solar
0
panelen
0
klanttevredenheid
+ 0
ambassadeurs

Onafhankelijk advies

Bij Belgian Solar sta jij centraal. Samen ontdekken we je noden en wensen, en zoeken we de zonnepanelen of thuisbatterijen die jij nodig hebt.

Ruim aanbod merken

We denken vandaag al aan wat telt op de zonne-energiemarkt van morgen, en helpen je zo om slim te investeren met de beste merken op de markt.

Aantrekkelijke prijzen

Het enige wat telt is jouw gegarandeerd rendement. Daar zorgen wij voor, met onze goed gecombineerde zonne-energiesystemen, en de correcte aankoopprijs. 

Monitoring

Ook na de installatie van je zonnepanelen staan we voor je klaar met actieve monitoring van de prestaties om zo een gegarandeerd rendement te verzekeren!

Gecertificeerd

Belgian Solar is REScert gecertificeerd installateur van fotovoltaïsche zonne-energiesystemen. Zo kunnen we de kwaliteit van onze opleveringen nog beter waarborgen.

Premium Installer

Als Premium Installer van Enphase Energy omvormers kunnen we je maar liefst 25 jaar all-in garantie bieden op je micro-omvormers bij je zonnepanelen installatie. 

Wat onze ambassadeurs zeggen...

Kris Lamot
Read More
Zeer tevreden van Belgian Solar! Van het eerste gesprek tot na de installatie volgen ze je project op.
Sofie Van Lommel
Read More
Lang nagedacht over het installeren van zonnepanelen maar ontzettend blij dat we voor Belgian Solar hebben gekozen! Ze helpen je meteen op weg met advies en een offerte op maat. Toppers!
Dimitri Pauwels
Read More
Top installateurs die van Belgian Solar! Mijn installatie lag er snel op en werd kwalitatief geplaatst met ervaring, dat zag je. Ik zal hen zeker aanraden bij vrienden en familie.
Previous
Next

Ons aanbod zonnepanelen

Wij bieden onafhankelijk advies & installatie omtrent jouw zonnepanelen. Dat wil zeggen dat we niet gebonden zijn aan één merk van zonnepanelen of omvormer. Hierdoor hebben we een uitgebreid aanbod van meer dan 100 kwalitatieve merken en types zonnepanelen, als ook omvormers en thuisbatterijen. Je ontdekt ons aanbod zonnepanelen hier.

Het installatieproces van je zonnepanelen bij Belgian Solar

Heb je nog vragen over zonnepanelen? Wij hebben enkele veelgestelde vragen beantwoord!

Voordat je gaat investeren in zonnepanelen is het belangrijk om te weten hoe ze nu juist werken. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zorgen voor gelijkstroom wanneer de zon schijnt. Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom, ofwel de stroom die uit je stopcontact komt. Kortom, zonnepanelen zetten zonlicht om in bruikbare elektriciteit. Handig, toch? 

Er zijn 4 verschillende type zonnepanelen beschikbaar op de markt, elk met een ander rendement en een andere prijs.

Monokristallijne zonnepanelen

Als eerste zijn er monokristallijne zonnepanelen. Deze kunnen tot 10% duurder zijn dan polykristallijne zonnepanelen omdat het productieproces veel intensiever is. De monokristallijne cellen worden allemaal in dezelfde richting gelegd, terwijl de cellen in polykristallijne panelen door elkaar liggen. Door de kristallen in dezelfde richting te plaatsen behalen deze panelen het hoogste rendement, gemiddeld tussen 16% en 20%. Monokristallijne panelen worden vaak aangeraden bij een beperkt beschikbaar dakoppervlak.

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen zijn de meest gekozen zonnepanelen. Dit voornamelijk door de sterke prijs-kwaliteit verhouding. Het rendement van dit type panelen ligt wat lager dan bij monokristallijne zonnepanelen, gemiddeld tussen de 12% en 16%. Wat ervoor zorgt dat je meer polykristallijne zonnepanelen op je dak moet leggen om je verbruik te dekken. 

Glas zonnepanelen (ofwel Amorfe zonnepanelen)

Dit type zonnepanelen zijn het goedkoopst. Ze bestaan uit een flinterdun laagje silicium dat zonne-energie opwekt. De glas zonnepanelen hebben dus geen kristalstructuur waardoor ze een opvallend lager rendement hebben, gemiddeld tussen 6% en 10%. Het lichte gewicht en de flexibiliteit van de panelen maakt dat ze zeer geschikt zijn voor gebogen oppervlakken of daken die maar weinig gewicht kunnen dragen. 

Glas zonnepanelen zijn tot wel 20% goedkoper dan kristallijne zonnepanelen, maar je hebt wel een groot beschikbaar dakoppervlak nodig om je installatie rendabel te maken.

Glas-glas zonnepanelen

Het vierde type zonnepanelen zijn glas-glas zonnepanelen. Dit zijn panelen met de langste levensduur op de markt. Glas-glas zonnepanelen zijn zowel langs de voor- als de achterkant bedekt met glas, waardoor het vermogensverlies geminimaliseerd wordt. Waar het vermogen van kristallijne panelen na 25 jaar 80% bedraagt, is dat bij glas-glas zonnepanelen nog zo’n 87%.

De dubbel glas technologie is een redelijk nieuwe technologie op de zonnepanelenmarkt. Daardoor is het aanbod nog beperkt en kan de prijs 20% tot 50% hoger zijn dan andere panelen.

Je wekt dus je eigen energie op met het licht van de zon en daarmee kan je besparen op je energiefactuur. Want alle energie die je zelf opwekt, moet je niet van het net halen en dus niet voor betalen. Een goede reden om zonnepanelen te installeren en de investering te maken! Bovendien is de prijs van zonnepanelen de laatste jaren tot wel 80% gedaald, krijg je opnieuw premies en haal je een nog groter rendement in combinatie met een thuisbatterij.

Door het ruime aanbod merken en zonnepanelen op de markt is het niet makkelijk om een geschikt merk te kiezen. Er is veel waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de panelen, want niet alleen de prijs is belangrijk en elke installatie verschilt door de noden van het gezin, het soort huis en de situatie. De gouden regel is dus vergelijken, maar hoe doe je dat nu? En wat zijn de beste merken op de markt?

Je moet rekening houden met enkele kenmerken en criteria om merken te vergelijken. De garantie, het rendement, de testresultaten, de elektrische gegevens, het gewicht, de certificaten en meer. Daarnaast kijk je ook best naar het Tier systeem, en in welke categorie daarvan je gekozen merk valt. Er zijn 3 Tiers, waarvan Tier 1 de meest kwalitatieve merken bevat. Deze merken zijn altijd een goede en rendabele keuze!

Wel, da’s een goede vraag want de hoeveelheid panelen bepaalt natuurlijk de kostprijs van de installatie, maar ook het rendement dat het zal opleveren.

Je moet bij het plaatsen van een zonnepanelen installatie rekening houden met een aantal factoren. Ten eerste, de beschikbare plaats op je dak. Hoe groter je dak, hoe meer zonnepanelen je kan plaatsen, da’s logisch! Maar je kan niet zomaar overal op je dak panelen gaan leggen. De zonnepanelen moeten veilig geplaatst kunnen worden, er moet voldoende (zon)licht op je dak komen, en er mogen geen schaduw elementen in de buurt staan om rendementsverlies te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar je energiebehoeften van de laatste 12 maanden. Hoe meer energie je nodig hebt, hoe meer panelen je moet plaatsen. Het gemiddeld verbruik van een gezin met 1 kind ligt rond de 3.500 kWh, maar je eigen verbruik is afhankelijk van je comfort, hoe goed je woning geïsoleerd is, enzovoort. Je vind deze gegevens op je energiefactuur. 

Een volgende stap is het minimum vermogen van de zonnepanelen berekenen op basis van je energiebehoeften. Aangezien het niet altijd perfecte weersomstandigheden zijn en zonnepanelen elk jaar ongeveer 0,5% van hun capaciteit verliezen, bereken je dit met een zogenoemde opbrengstfactor van 0.85 of 85%.

Als laatste moet je kijken naar het rendement van de panelen. Hoe hoger het rendement, hoe minder panelen je moet plaatsen om een gelijkwaardig vermogen te genereren. Je kan vergelijken hoeveel panelen je nodig hebt door je jaarlijks energieverbruik te delen door het vermogen van de panelen.

In principe is elk dak geschikt voor een zonnepanelen installatie, ook platte daken of daken van een garage of bijgebouw. Om na te gaan of het dak van je woning geschikt is wordt er eerst een dakanalyse gemaakt op basis van satellietbeelden, luchtfoto’s of komt onze adviseur vrijblijvend bij u langs. Daarbij wordt er gekeken naar de hellingshoek en oriëntatie van je dak, de mogelijke obstakels en schaduwen om de beste mogelijkheden aan te bieden.

Wie zonnepanelen laat installeren, of al een installatie op z’n dak heeft, maakt de juiste keuze met een batterij. Vooral wanneer je, zoals de meeste mensen, tijdens de zonnigste uren niet thuis bent. Overdag produceren je zonnepanelen veel elektriciteit, maar je verbruikt het meeste daarvan ‘s ochtends en ‘s avonds. Met een batterij wordt de opgewekte energie overdag opgeslagen, die je dan op latere momenten kan gebruiken om te koken, te wassen, tv te kijken, enzovoort.

Vlaanderen voert opnieuw een premie in voor zonnepanelen, een eenmalige premie van maximum €1.500 per gezin. Enkel gezinnen die vanaf januari 2021 een kleinere installatie zullen plaatsen op hun bestaande woning, met een bouwaanvraag van voor 2014, zullen beroep kunnen doen op de nieuwe premie.

Nog niet gevonden wat je zoekt? Download onze handige gids met de 25 meest gestelde vragen omtrent zonnepanelen!

Ontdek enkele realisaties!

REScert gecertificeerd
Vragen over zonnepanelen of thuisbatterijen?

Wij helpen je graag met ons onafhankelijk advies!
Neem volledig vrijblijvend contact met ons op.

chat
close

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.

Download onze handige gids

25 vragen en antwoorden over zonnepanelen.